Veelgestelde vragen

Yin yoga is voor veel mensen geschikt omdat het een hele rustige vorm van yoga is. Bovendien kunnen bijvoorbeeld mensen die niet op hun knieƫn kunnen zitten veel houdingen ook staand doen. Soms is het samen met de yogi of yogini zoeken naar oplossingen. Met welke extra ondersteuning van bolster, kussen, blok is de houding wel uitvoerbaar? Of welke alternatieve houding voelt wel prettig. Bijna altijd kom je er samen wel uit en anders kan de stoelyoga uitkomst bieden.

Yin is een hele rustige vorm van yoga in tegenstelling tot de meeste andere vormen van yoga die in het Westen gegeven worden, de yang yoga. In de yang vormen richt je je meer op spieren en wil je deze rekken en versterken. In de yin gaat het meer om de weefsels die dieper in het lichaam liggen zoals bindweefsel en gewrichten. De meeste yin houdingen zijn zittend of liggend omdat er zo min mogelijk spierkracht wordt gebruikt. Bij yin yoga staan diepe ontspanning, mindfulness en de stimulatie van levensenergie centraal. Yin yoga is het rustpunt van ons hectische leven.

Yogalein geeft nog geen zwangerschapsyoga. Wel kun je als je zwanger bent in het begin waarschijnlijk nog gewoon met de power yoga en de yin yoga meedoen, zeker als je al langere tijd aan yoga doet. Iedere zwangerschap is anders en het is zaak om goed op je grenzen te letten. Luister naar je lijf en doe geen houdingen die niet goed voelen of waaraan je twijfelt. Stap tijdig over naar echte zwangerschapsyoga.

Veel mensen hebben tijdens de eindontspanning de neiging om in slaap te vallen. Zeker als je al vermoeid bent, je lekker ligt onder je dekentje en de zaal aangenaam warm is dan is het risico groot dat je even weg zakt. Het ultieme teken van ontspanning is om zo lekker in slaap te glijden, gewoon even van genieten en thuis lekker verder slapen. Mocht je gaan snurken dan is Yogalein de eerste die je wakker komt maken… Mocht je niet in slaap willen vallen dan is het zaak om je nog meer op je ademhaling te concentreren en zo nu en dan wat dieper in en uit te ademen.

Ga naar de bovenkant